TIPS για ένα οικονομικό γάμο

Λίγο η δύσκολη οικονομική κατάσταση, λίγο το γεγονός ότι η βιομηχανία του γάμου έχει "ξεφύγει", πολλές φορές όσο και να θέλουμε να μειώσουμε το κόστος ενός "ονειρεμένου" γάμου βγαίνουμε εκτός προϋπολογισμού. Γιατί όμως να θυσιάσουμε τον γάμο τον ονείρων μας στο βωμό της οικονομικής εκμεττάλευσης από κάποιους, αφού μπορούμε να κάνουμε οικονομία.
 
  
Το πρώτο μεγάλο κόστος είναι το νυφικό. Αν και τα νυφικά των οίκων τύπου Pronovias και άλλων παρόμοιων που ασχολούνται αποκλειστικά με την βιομηχανία του γάμου είναι μεν τα πιο "επιθυμητά" από πολλές μελλοντικές νυφούλες, κάνοντας μια μικρή έρευνα αγοράς μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο πολύ μπορείτε να εξοικονομήσετε στο θέμα του νυφικού χωρίς να ρίξετε το σχέδιο ή την ποιότητα σας. Καταρχάς, πολλοί οίκοι στην Ελλάδα γνωστών και επώνυμων σχεδιαστών διαθέτουν δημιουργίες και σε προσφορές αλλά και από την βασική νυφική τους συλλογή σε τιμές πολύ ανταγωνιστικότερες των κλισέ νυφικών οίκων. Και εξηγούμαι:
  • Πρώτη και καλύτερη θα αναφέρω την Ορσαλία Παρθένη, μια και κατά την γνώμη μου είναι από τις πιο στυλάτες σχεδιάστριες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και με τις πιο εναλλακτικές προτάσεις νυφικών. Στο site της θα βρείτε υπέροχες προτάσεις νυφικών για στυλάτες και minimal νύφες και σε πάρα πολύ οικονομικές τιμές για Έλληνα σχεδιαστή. Δείτε την νυφική της συλλογή εδώ.
  • Ο Μιχάλης Μανιάτης είναι γνωστός για το πολύ ιδιαίτερο γούστο του και τα ακριβά υλικά που χρησιμοποιεί. Ίσως να μην ανήκουν στις πιο οικονομικές προτάσεις, αλλά δεν χάνετε τίποτα να ρίξετε μια ματιά εδώ.
  • Μια από τις πιο οικονομικές λύσεις είναι η αγορά του νυφικού online. Αυτό είναι για τις πιο σίγουρες σχετικά με το τι τους πηγαίνει και τι ακριβώς θέλουν βέβαια. Εγώ προσωπικά αυτή την επιλογή επέλεξα και δεν βγήκα χαμένη. Βασική προϋπόθεση : να δώσετε τις ειλικρινείς και πραγματικές σας μετρήσεις κι όχι αυτές που πιστεύετε ότι θα έχετε πετύχει να είστε την ημέρα του γάμου. Εγώ σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στα εξής site.
    •  www.newyorkdress.com Καταπληκτικές προτάσεις νυφικών αλλά και βραδυνών φορεμάτων.
    • www.ebay.com Γιατί πραγματικά μπορείτε να βρείτε θησαυρούς στο ebay και νυφικά στις διαστάσεις σας ραμμένο για εσάς;)
  • Άλλο ένα αντικείμενο εκμετάλλευσης είναι τα παπούτσια. Δεν χρειάζεται να φορέσετε τα πιο ακριβά παπούτσια του κόσμου. Χώρια που αν μπείτε σε ένα μαγαζί και ΄πείτε ότι ψάχνετε νυφικά παπούτσια είτε θα σας δείξουν μόνο τα ακριβά είτε θα σας υπερτιμολογήσουν. Αναζητήστε παπούτσια που θα ταιριάζουν με το νυφικό αρμονικά και θα μπορείτε φυσικά να τα περπατήσετε. Επισκεφτείτε και τα stock καταστήματα, αφού τα νυφικά παπούτσια εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων είναι συνήθως κλασσικά και διαχρονικά. Μπορείτε να βρείτε θησαυρούς στο στοκ των Καλογήρου, JB Bournazos, Factory Outlet Κτλ. Μην τα σνομπάρετε. Extra tip: Αγοράστε ένα επιπλέον ζευγάρι με χαμηλότερα και πιο άνετα τακούνια ή εναλλακτικά, κάντε πρόβες στο σπίτι για να μην σας χτυπήσουν την ημέρα του γάμου.
  •  Μπομπονιέρες και προσκλήσεις. Δεν υπάρχει πιο περιττό έξοδο στον γάμο από τις μπομπονιέρες και τις προσκλήσεις. Αν δεν θέλετε να φανείτε ανώτερες των περιστάσεων και να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας ότι τα δώσατε κάποιο ίδρυμα, τότε μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας τις μπομπονιέρες σας με την βοήθεια των φιλενάδων, αδερφών και αγαπημένων γενικά. Περισσότερες λεπτομέρειες στο προηγούμενο post μου εδώ. Επίσης, σκεφτείτε και το ενδεχόμενο της παραγγελίας των προσκλήσεων και των μπομπονιερών από το Χαμόγελο του παιδιού. Έχουν μερικές πολύ ωραίεςπροτάσεις και ταυτόχρονα κάνετε και μια καλή πράξη ;) άστε που είναι πολύ πολύ οικονομικές.

 Advertisement
  • Και ερχόμαστε στο φλέγον θέμα. Μακιγιάζ. Αν και για το συγκεκριμένο θα ήθελα να κάνω εκτενή αναφορά σε μελλοντικό Post εδώ θα σας πω πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Υπάρχουν πολλές λύσεις, η οικονομικότερη είναι σαφέστατα να βαφτείτε μόνη σας αλλά προσωπικά δεν σας το προτείνω. Δεν έχετε ούτε την εμπειρία ούτε την εκπαίδευση, αλλά ακόμα και να την είχατε εκείνη την μέρα και ώρα τα μυαλά σας θα είναι αλλού. Εμπιστευτείτε την ομορφιά σας στα χέρια ενός ειδικού. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα κάντε μια καλή έρευνα αγοράς και προτιμήστε αντί να κάνετε παζάρια να ζητήσετε από την αρχή την χαμηλότερη δυνατή τιμή που μπορούν να σας προσφέρουν. Δεν πάει να πει βέβαια ότι η χαμηλότερη είναι καλή ή κακή, αλλά γιατι να μην την επιδιώξετε; Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα τύπου Hondos ή Sephora και να ψαρέψετε μια από τις κοπέλεςπου εργάζονται εκεί και που συνήθως (προσοχή όχι πάντα) είναι επαγγελματίες. Μια άλλη λύση είναι αν έχετε κάποια φίλη που είναι επαγγελματίας να ζητήσετε από εκείνη να σας κάνει δώρο το μακιγιάζ (αν βέβαια είναι ήδη στην λίστα των καλεσμένων μην την ξεθάψετε από την ατζέντα του λυκείου). Σίγουρα θα θέλει να "βγει" από την υποχρέωση αγοράς ενός δώρου από την λίστα γάμου και επιπλέον είναι φίλη σας, οπότε ότι καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά;). μια καλή έρευνα αγοράς και γιατί όχι να προσεγγίσετε κάποια κοπέλα από αυτές που δουλεύουν σε κομμωτήρια. Μιλάμε για ένα χτένισμα, όχι για βαφή ή κούρεμα. Και φυσικά θα κάνετε και πρόβες.
  • Τέλος, άφησα τα λουλούδια και τον στολισμό. Καταρχάς, μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικές προτάσεις στολισμού στο διαδίκτυο. Από την άλλη εμπιστευτείτε τον ανθοπώλη σας. Ζητήστε του να σας δείξει οικονομικές προτάσεις, μέσα στον προϋπολογισμό σας και μην ζητάτε εσείς λουλούδια που κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να είναι και πανακριβα. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να κάνει θαύματα ακόμα και με λιγότερο "σπουδαία" λουλούδια. Προσωπικά εμείς στον στολισμό διαλέξαμε την ελιά σαν βασικό λουλούδι. Απλό, λιτό και Ελληνικό.


Διάβασε επίσης:

The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...