Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την ίδια ενυδατική με SPF και το βράδυ


Μετά το τελευταίο μου βίντεο με τις άδειες συσκευασίες, δέχτηκα κάποια σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την χρήση ενυδατικής κρέμας με SPF και το βράδυ. Με ρώτησαν λοιπόν γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την ίδια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία και το βράδυ; Δεν είναι καλύτερα αφού κάνουμε και οικονομία; ορίστε τι απάντησα:


Μπορεί το να χρησιμοποιείς τη νύχτα την ίδια κρέμα που περιέχει αντηλιακό και είναι προορισμένη για το πρωί, να ακούγεται "οικονομικό" ωστόσο υπάρχουν αρκετοί λόγοι να σταματήσεις να το κάνεις. 
  • Μπορει το αντηλιακό να μας προστατεύει απο τον ήλιο , αλλά πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν καποιες ουσίες για να δημιουργήσουν SPF Που μακροχρόνια προκαλούν βλάβες στο δέρμα καθώς είναι επικύνδυνες χημικές καθώς είναι βαριές και σκοπό έχουν να προστατέψουν κι όχι να επανορθωσουν. 
  • Επίσης, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα , φράζεις τους πόρους. Το SPF ακόμα κι αν είναι απο "καλά" συστατικά, ουσιαστικά δημιουργεί ένα film ανάμεσα στην επιδερμίδα σου και την ατμόσφαιρα, μην επιτρέποντας έτσι στην επιδερμίδα σου να αναπνεύσει. 
  • Επίσης, οι κρέμες νύχτας προορίζονται για "επισκευή και επανόρθωση" της επιδερμίδας και συνήθως έχουν πιο δραστικά συστατικά και προσφέρουν περισσότερη ενυδάτωση. 
  • Αυτές της ημέρας με spf έχουν λιγότερα ενυδατικά συστατικά για να μην γίνονται λιπαρές. 
  • Και κάτι ακόμα, οι ενυδατικές νύχτας έχουν συστατικά πολλές φορές όπως ρετινόλη (ή παράγωγα) και γλυκολικό οξύ που σκοπό έχει να καθάρισει την επιδερμίδα και να την κάνει πιο λαμπερή κι λευκή. Αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με το SPF καθώς αυτές οι ουσίες μπορει να κανουν το δέρμα σου ευαίσθητο στον ήλιο.
  • Είναι καλό να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα απο διαφορετικά συστατικά που περιέχονται σε κρέμες αποκλειστικά νύχτας ή μέρας. Αν θέλεις μπορεις να κάνεις ένα οικονομικό πείραμα, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα απλό ενυδατικό λάδι προσώπου, όπως αμυγδαλέλαιο ή κρέμα με βιταμίνη Ε τη νύχτα αντί για την ίδια κρέμα ημέρας με SPF, είμαι σίγουρη ότι μετά απο ένα μήνα θα έχεις δει σημαντική βελτίωση στο πρόσωπο σου. 
  • Αν πάλι θέλεις να έχεις μια κρέμα, προτίμησε μια 24ωρη ενυδατική κρέμα  χωρίς SPF και πρόσθεσε αντηλιακό τα πρωϊνά. Πρόσεχε όμως να επιλέξεις αντηλιακό με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου για να μην αιθάνεσαι βαρύ και λιπαρό το πρόσωπο σου.

The KM Projects
Not just another beauty blog

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο βίντεο με πληροφορίες που δεν γνώριζα! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιό λαδάκι προτείνεις για ακνεϊκή (λιπαρή) επιδερμίδα; Μπορώ να χρησιμοποιήσω αμυγδαλέλαιο ή θα μου φράξει τους πόρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...