Μαθήματα blogging | Μάθημα 1ο


Σκέφτηκα να κάνω μια σειρά από video σεμινάρια για το τι είναι το blogging. Πολύ συχνά , κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό με ρωτάνε λεπτομέρειες που συχνά μου παίρνει πολύ περισσότερο να τους απαντήσω και εύχομαι να είχα φτιάξει ένα video μόνο για αυτό. Από την άλλη διακρίνω μια άγνοια γύρω από το τι είναι blogging τόσο από αυτούς που διαβάζουν blogs όσο και από αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι κάτι που αφορά μόνο άτομα νεαρής ηλικίας και δεν είναι "αρμόζον" μεγαλύτεροι να ασχολούνται με αυτό. Από την άλλη είναι πολλές κοπέλες - συνήθως μικρής ηλικίας- που πιστεύουν ότι κάνοντας ένα beauty blog ή ένα fashion blog θα έχουν δωρεάν προϊόντα για αυτές και τις φίλες τους και οι εταιρείες θα πέφτουν στα πόδια τους για να παρακαλάνε να τους χαρίσουν τον ουρανό με τα άστρα. 


Είναι όμως και πολλά κορίτσια και αγόρια που αναζητούν στο blogging ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης, μια διέξοδο για να ικανοποιήσουν μια βαθύτερη ανάγκη εξωτερίκευσης των σκέψεων και των συναισθημάτων τους. Θέλουν να φτιάξουν ένα blog για να μοιραστούν αυτήν την ανάγκη με άλλους, για να βρουν μέσα στην blogόσφαιρα φίλους και ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν και γιατί όχι να προωθήσουν την δουλειά τους, το hobby τους, την επιχείρηση τους, τις ιδέες τους ή και τον εαυτό τους. Για όλους αυτούς λοιπόν ετοίμασα αυτήν την σειρά από video σεμινάρια, αυτά τα "Μαθήματα Blogging". Αν είσαι ένας από αυτούς γράψου στην παρέα μας γιατί θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη videos. Και μην διστάσεις να αφήσεις τις ερωτήσεις σου. 

Λίγα λόγια για μένα
Ξεκίνησα να bloggάρω το 2007, μέσα από τα blogs που διατηρούσε η Athens Voice για τους αναγνώστες της. Ήταν κάτι καινούργιο για μένα. Το είδα σαν ένα εναλλακτικό τρόπο έκφρασης τότε. Έγραφα σκέψεις, στιγμές από την καθημερινότητα και μοιραζόμουν τραγούδια και ποιήματα που αγαπούσα. Στην συνέχεια ακολούθησε ο blogger, μια διαφορετική μορφή έκφρασης και ένα μεγαλύτερο "κοινό". Αρχικά μοιραζόμουν τις περιπέτειες μου στην διοργάνωση του γάμου μου στην Κέρκυρα, μετά τις ανησυχίες μου για οργάνωση του σπιτιού και πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα Ego Blog , όπου μοιράζομαι μαζί σας τόσο θέματα ομορφιάς όσο και άλλες ανησυχίες μου. Στο blog μου θα βρείτε όχι μόνο reviews & beauty συζητήσεις αλλά και DIY's, Book reviews, internet tips, hauls, shopping, συνεντεύξεις κα. Νομίζω έχω κερδίσει τις γνώσεις μου στο χώρο του blogging με το σπαθί μου και ήρθε η ώρα να τις μοιραστώ μαζί σας.
Με σπουδές στο θέατρο, το Marketing και τα οικονομικά και με χρόνια εμπειρίας στο Blogging, ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου. Καλως ορίσατε στο υπέροχο κόσμο του Blogging. Σε αυτό το ταξίδι γνώσης θα μαθουμε μαζί  όλα τα μυστικά των ιστολογίων.

Σας ετοίμασα ένα βίντεο όπου σας "εισάγω" στον χώρο του Blogging και που θα ήταν τιμή μου να το παρακολουθήσετε.


Ας αρχίσουμε το μάθημα λοιπόν.


  1. Τι είναι το Blog; Η λέξη βγαίνει απο το Web + Log. Ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. Χιλιάδες bloggers σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν απο την απλή συγγραφή των σκέψεων τους και την αποτύπωση της καθημέρινότητας τους και γρήγορα βρέθηκαν με χιλιάδες followers που περίμεναν εναγωνίως το επόμενο post. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Άλλου έχουν ταξιδιωτικά blogs, άλλοι μαγειρικής όπως η γνωστή απο την ταινία "Τζούλη & Τζούλια" , Τζούλι Πάουελ και άλλοι fashion blog. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που διατηρούν Blogs για την προώθηση των brands τους αλλά και για να δώσουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο προϊόν που αγαπούν.
  2.  Περιεχόμενο! πολύ συχνά συναντάω άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν ένα blog αλλά δεν ξέρουν ακριβώς τι να γράψουν (εννίοτε και πως). Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις ένα blog θα πρέπει να σκεφτείς το περιεχόμενο του. Γιατί θέλεις να φτιάξεις το blog; Σε ποιους θα απευθύνεσαι και τι θέλεις να κάνουν;. Ποιο είναι το κοινό σου; Είναι σημαντικό να έχεις ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο σου καθώς αυτό θα καθορίσει το είδος , την συχνότητα δημοσιοποίησης αναρτήσεων και τέλος το ποιοι θα σε διαβάζουν.
  3. Πως το φτιάχνω; Υπάρχουν 2 πλατφόρμες. Ο Blogger και το Wordpress. Θα σας συνιστούσα το blogger καθώς είναι περισσότερο user friendly. To Wordpress έχει μεν περισσότερες δυνατότητες να εξελιχθει σε ολόκληρο site αν ξέρεις καλά κώδικες και τα συναφί αλλά για αρχάριους επιμένω στο blogger.
  4. Περιοδικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια τακτική και σταθερή δραστηριότητα. Αν θέλετε το Blog σας να έχει αναγνώστες είναι καλό να δημοσιεύετε συχνά νέο περιεχόμενο, να αναρτάται νέο υλικό. Μην ανεβάζετε μια ανάρτηση και μετά από 12 μήνες ανεβάσετε την επόμενη. Θα αργήσει να πάρει μπρος το blog σας. Θα πρέπει να αναρτάτε τακτικά δημοσιεύσεις.
  5. Δικτύωση. Δικυτωθείτε μέσα από τα social media, μοιραστείτε το Blog σας με φίλους και συνεργάτες. Γνωριστείτε με άλλους bloggers. Είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε και σε επόμενο βίντεο και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση του blog σας.
  6. Όνομα Το όνομα του ιστολογίου σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το ΄περιεχόμενο του. Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε καποιο όνομα, μην φοβηθείτε να βάλετε και το όνομα σας ή το όνομα της επιχείρησης σας. Το όνομα του ιστολογία σας θα πρέπει όμως να αντιπροσωπεύει και τον σκοπό του, καθώς θα επηρεάσει ακόμα και την αναζήτηση του.
  7. Google is your friend. Θα πρέπει να σταματήσετε να φοβάστε αυτό το μεγάλο "τέρας" που λέγεται Google και να το δείτε σαν φίλο σας. Αναζητήστε στο Google ονόματα για να δείτε αν είναι διαθέσιμα, blogs αντίσοτοιχου περιεχομένου και γιατί όχι τεχνικής φύσης tutorials που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να εξελίξετε το blog σας. Να θυμάστε το Google είναι φίλος σας.

Αυτό ήταν το πρώτο και εισαγωγικό μάθημα Blogging. Μην διαστάσετε να μου γράψετε ότι απορίες έχετε. Με χαρά θα σας τις απαντήσω σε κάποιο επόμενο βίντεο ή ακόμα και κατω από αυτήν την ανάρτηση.

The KM Projects
Not just another beauty blog




Διάβασε επίσης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...